Pajso i vinterskrud

 OBS Filmen startar förhoppningsvis omgående efter att du klickat på länken, men beroende på vilken kombination av operativsystem och webläsare du använder sker inte alltid detta. Mina erfarenheter är att Windows 7 och 8 med Internet Explorer verkar säkert liksom läsplattor med Android och Chrome. Då spelas mp4-filen upp med Windows Media Player.

Windows Vista och Internet Explorer vill ladda hem filen. Med Windows och Chrome kommer bara ljud medan Firefox säger att filen är korrupt och vägrar befatta sig med den.

Om inget annat fungerar, så tror jag Youtube-versionen alltid startar, tyvärr dock med litet sämre bildkvalitet.En liten film från en vandring längs västra delen av Granbergsleden vid Rämmen sommaren 2013 med ledens upphovsman Leif Olsson, Lesjöfors som guide.

Njut av storslagen öst-Värmländsk bergslagsnatur och härlig Lesjöforska!

En 1 timme lång fil från "Kusinträffen den 20 augusti 1988" med ättlingar till Karl och Hanna Låås. Initiativtagare var äldste kusinen Ove Jonsson med systrarna Ruth Låås och Ingrid Lekare som värdar.

Återupplev de som var med, men som nu inte längre finns bland, oss och njut av kusin Åke Gyllenvågs berättarglädje när han går igenom släktens Vansbrohistoria och visar sina diabilder.


En liten film på 16 min från invigningsvandringen den 19 juli 2014 på Hästjärnvägens dag i Älvsjöhyttan. Guide var ledens upphovsman, Leif Olsson Lesjöfors.

Njut av bergslagsnaturen, men begrunda också granåkrarna där det för inte så länge sedan växte helt annan gröda. Njut också av Lesjöforskan och ha överseende med filmkvaliteten, amatörfilmad som den är med enkel handkamera.

En 11 minuter lång liten film från sommarens guidade vandring på Rämsbergsleden under Rämmendagarna och med ledens upphovsman, Leif Olsson som guide. Njut av naturbilderna och dråpliga historier om Emil Hedströms vådliga fisketur, originalet Karl Nordlöfs överraskande kontakt med nattorientering mm.